Meriç Müftülüğü

30.11.2018

İlçe Müftümüz

Çelebi GÜN

Tokat ili Erbaa İlçesinde 1982 yılında doğdu. İlkokulu Koçak köyünde okuduktan sonra yine aynı yerde bulunan Diyanet İşleri Başkanlığı'na ait Kur'an kursunda bir yıl kadar Kur'an eğitimi ve temel dini bilgilere yönelik dersler aldı. 1995-2002 yılları arasında İstanbul Fatih ilçesinde başta hafızlık olmak üzere Arapça gramer ve diğer şer-i ilimlerden tahsil gördü. Ortaokulu Açıköğretim olarak tamamladı. 2002-2003 yılları arasında pratik Arapça eğitimi almak için Suriye-Şam'da bulundu. Türkiye' ye döndükten bir süre sonra vatani görevini îfa etti. 2005-2011 yılları arasında yine Şam'a ilim tahsili için gitti. Burada 'Furkan Dini İlimler Enstitüsü'nden ve Ebu'n-Nur Akademisi bünyesinde bulunan İslam'a Çağrı Fakültesinden mezun oldu. Adana Anadolu İmam-Hatip Lisesinden denklik aldı. 2011 yılında Eskişehir İli Günyüzü İlçesinde sözleşmeli İmam-Hatip olarak göreve başladı. Aynı yıl açıktan atama (kadrolu) sınavına girerek Balıkesir İli Kozderegüvem köyüne İmam-Hatip olarak atandı. Bir seneyi aşkın göreve devam ettikten sonra 2013 yılında Manyas ilçesine Müezzin-Kayyım olarak naklen atandı. Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi İlahiyat Önlisansı bitirdi. 2014 yılında Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesinde YÖK tarafından Lisans diploma denklik belgesini aldı. 2014-2017 yılları arasında İstanbul Haseki Dini Yüksek İhtisas Merkezi Müdürlüğünde ihtisas eğitimini tamamladı ve Çorum İli Osmancık ilçesine vaiz olarak atandı. 2018 yılı ilçe müftülüğü sınavında başarılı oldu ve Edirne İli Meriç İlçesine İlçe Müftüsü olarak atandı. Halen bu görevine devam etmekte olup iyi derecede Arapça bilmektedir. Evli ve üç çocuk babasıdır.