10.09.2024

"Bir Tuğlada Sen Koy" Yatılı Hafızlık Kur'an Kursu İnşaatı Yardımlarınızı bekliyor.

Edirne'de İnşa Edilecek 110 Yataklı Hafızlık Kur'an Kursu Yardımlarınızla Yükseliyor

El ve Gönül Birliğiyle Yapacağımız Kur'an Kursumuz, Edirne'mizde Yapılan İlk ve Tam Teşekküllü Kurs Olacak

Yakın bir zamanda Edirne Sultan I. Murat Devlet Hastanesi'nin karşısına yapılması planlanan hafızlık Kur'an kursu ve Ahmet Şefiye Ekmen Camii inşaatı vatandaşlarımızın destekleriyle yükselmeye devam ediyor, cami inşaatımız bir hayırseverimiz tarafından üstlenildi ve minaremizden ezan sesleri yükselmeye başladı, yine Hayırseverlerimizin destekleri ile yapılan Hafızlık Kur'an Kursumuzun 4. kat betonu atılarak çatı yapımına başlanacaktır.

"Edirne'miz darülhadisler ve darülkurralar, Fatih Sultan Mehmet Han'ın, Eski Camii, II. Beyazıt Külliyesi, Üç Şerefeli Camii, Selimiye Camii gibi bir çok tarihi camilerin, kervansarayların, hamamların şehri. Yine Selimiye'nin etrafındaki medreseler, Üç Şerefeli'nin yanındaki Peykler Medresesi, Darülhadis Medreseleri ve nice medreselerde,  Kemalpaşazade'ler, Molla Hüsrev'ler, Abdurrahman Hibri'ler ders okumuş ve ders okutmuş. Çağ açıp çağ kapatan Fatih Sultan Mehmet hakeza Üç Şerefeli'nin medreselerinde yetişmiş. Yani ecdadımız torunları olan bizler için elinden geleni yapmış. Şimdi sıra bizde. Çocuklarımıza Peygamberimizin dolayısıyla biz Müslümanların ahlakının membaı ve hayat rehberimiz, iki cihan saadetimiz ve Yüce Allah'ın kelamı olan Kur'an-ı Kerim'in, dini ve milli bilgilerin, tarihimizin, örf ve ananelerimizin öğretileceği bu kursumuzu hep beraber hem dünyamıza hem de ahiretimize yatırım yapma inancıyla bitirip, onların hizmetine sunacağız. Bu nasıl olacak?

El ve gönül birliğiyle, inançla ve azimle olacak. Ne yapıldığının farkında olunarak yapılır. Nasıl evlerimizin, arabalarımızın, giysilerimizin en güzel ve nezih bir şekilde olmasını, yani tam teşekküllü olmasını istiyorsak, Kur'an Kursumuzu da Rıza-i İlahi için öyle yapacağız. İşte bu kursumuz Edirne'mizde  yapılacak ilk ve tam teşekküllü kurs olacak. Yeni alimler, yeni devlet adamları buradan yetişecek. Edirnemiz’de camilerde görevlilerimiz eksik, ilçelerimiz kurslarında öğretici bulamıyoruz. İşte bu kursumuzla  Edirne’mizde ihtiyacını hisettiğimiz insan kaynağımızı da buradan karşılayacağız, Edirne'ye, memleketi neresi olursa olsun, Edirneli ile hizmet edeceğiz. Çünkü memleketi neresi olursa olsun, Edirne'de yaşayan herkes Edirnelidir. Edirne'den rızık kazanıp Edirne'de nefes alıp verip yaşayıp bu kadim kente yaptıklarımız ve yapmadıklarımızdan sorumlu olduğumuz kadar duruşumuzdan da sorumlu olacağız. Bizim, şuan önceliğimiz gerçekten ekmek ve su gibi ihtiyacımız olan bu kursumuzdur, Kur'an kursumuza yapılacak yardım Sadaka-i Cariyedir. yapanın ve vesile olanın, Efendimizin müjdesi, Rabbimizin vaadi ile amel defterimizin kapanmamasına vesile olan hizmetlerdir.

Gelin hep birlikte bu güzel eseri, tıpkı atalarımız gibi tarihe emanet etmek için yapalım. Gelin, Edirne'mize yakışacak, Cumhuriyetimizin bu ilk eserine hepimiz imza atalım. Böylelikle, tüm halkımızı kurs inşaatımıza destek olmaya davet ediyorum. Bir tuğla da bizim için, bizden olsun diyelim. Allah c.c. şimdiden, destek verenden, vesile olandan razı olsun.

Kurs inşaatımıza destek vermek için TDV Edirne Şubemiz ile Müftülüğümüze gelerek ya da Cami ve Kur'an kursu görevlilerimiz aracılığıyla makbuz karşılığı bağışta bulunabilir, aşağıdaki hesaplarımıza transfer yapabilirsiniz:

Hesap Adı: Türkiye Diyanet Vakfı Edirne Şubesi
Banka Adı: Kuveyt Türk Katılım Bankası Edirne Şubesi
IBAN: TR07 0020 5000 0947 6808 6000 15  ( TL Hesabı)
IBAN: TR13 0020 5000 0947 6808 6001 01  ( Euro Hesabı)
Swift kodu: KTEFTRIS ( Euro Hesabı)