25.11.2024

PAZAR SABAH NAMAZI BULUŞMASI

PAZAR SABAH NAMAZI BULUŞMASI

Bu hafta pazar Sabah Namazı Buluşması Programını MESCİT MAHALLE CAMİİ'nde gerçekleştirdik.

Program Sabah namazı öncesi cami İmam-hatibi Mümün Pekel Hocamızın Yasin Sûresini okuması ile başlarken, Mareşal Fevzi Çakmak Camii İmam-Hatibi İsa Karahan Hocamızın sabah namazını kıldırması ile devam etti. Namazın ardından zikir ve salavat ve tesbihat yapıldı.

İlçe Vaizi Murat Ural Hocamız vaaz ve dua yaptı.

İlçe Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürlüğü tarafından yapılan ikram ile program sona erdi.

***Günün Sohbeti

"Kim sabah namazını kılarsa, Allah'ın garantisi altındadır." (Kütüb-i Sitte, 17/541)

Sabah namazını kılarak, güne "Allah'ın garantisi" altında başlayan bir mü'min, artık ertesi güne kadar karşılaşacağı mücadele ve tehlikelerde büyük bir güven ve güç sahibidir.

“Sabah namazının iki rek'atı, dünya ve içindekilerden daha hayırlıdır.” (Müslim, Salâtü’l-müsâfirîn, 96)

“Birtakım melekler geceleyin, diğer birtakımı da gündüz vakti birbiri ardınca gelip sizin aranızda bulunurlar. Onlar sabah namazı ile ikindi namazında bir araya gelirler. Geceleyin aranızda kalmış olanlar Allah’ın huzuruna çıkarlar. Allah Teâlâ, kullarının halini çok iyi bildiği halde, meleklere:

–Kullarımı ne halde bıraktınız? diye sorar. Melekler:

–Onları namaz kılarken bıraktık; yanlarına da namaz kılarken varmıştık, derler.” (Buhârî, Mevâkît 16, Tevhîd 23,33; Müslim, Mesâcid 210. Ayrıca bk. Nesâî, Salât 21)

“Kim sabahladığında, üç defa 'Euzu billahi’s-Semîi’l-Alimi mine’ş şeytani’r-racim' duasını okuyup, ardından da Haşir suresinin son üç ayetini okursa, yetmiş bin melek akşama kadar ona dua eder. Şayet o gün ölürse bir nevi şahadet mertebesini kazanır. Bunu bir kimse akşamladığında okursa, yine aynı sevabı alır.” (Tirmizî, Fedailu’l-Kur’an, 22; Müsned, V, 26).

“Kim sabahladığı zaman, üç defa 'Euzu billahi’s-Semîi’l-Alimi mine’ş şeytani’r-racim' okuduktan sonra, Haşr suresinin son üç ayetini okursa,  sabahtan akşama kadar 70 bin melek onun için dua ve istiğfarda bulunur… Kim de akşam okursa, ona da akşamdan sabaha kadar, o kadar melek dua ve istiğfarda bulunur.” (Tirmizî, Fedâilü`l-Kur`ân 22, Mevakıt 65; Müsned, 5/26)***