28.03.2023

İLK TERAVİH HEYECANI

İlçemizde vatandaşlar Ramazan ayının başlamasıyla ilk teravih namazını kılmak için camilere akın etti. İlk teravih namazında Merkez Yeni Camii'nde cemaatle buluşan İlçe Müftüsü İsa Demirkaynak, "Teravih Namazının Mahiyeti" konulu vaaz verdikten sonra ilk teravih namazı kılındı.
Namaz öncesi cemaatle bir araya gelen Müftü Demirkaynak, vatandaşların ramazan ayını tebrik ederek vaazına başladı. Demirkaynak, vaazında "Terâvîh, ramazan ayına mahsus olmak üzere yatsı namazından sonra kılınan 20 rekatlık namazı ifade eder. Resûl-i Ekrem bizzat teravih namazını kıldığı gibi, “Ramazan ayını inanarak ve sevabını Allah’tan bekleyerek ihya eden kimsenin geçmiş günahları bağışlanır” hadisiyle bilhassa gece ibadetlerinin ve teravih namazının kastedildiği yorumu yapılmıştır." ifadelerine yer verdi.