25.03.2024

64.İLİM VE HİKMET DERSİ

Toplumun birçok kesimine ulaşmak, camileri ilim merkezi haline getirmek ve toplumu sahih dini bilgiyle buluşturmak amacıyla  İlçe Müftülüğümüzce  İlçemiz Merkez Yeni Camii'nde  1 Kasım 2023 tarihinde başlatılan ve 1 Mayıs 2024 tarihine kadar hafta içi devam etmesi planlanan programlardan 64.İlim Ve Hikmet Dersi, 20.03.2024 tarihinde ilçe müftümüz Sayın İsa Demirkaynak tarafından icra edildi.
Her hafta Çarşamba günü icra edilen Riyâzü’s-sâliḥîn adlı hadis kitabından hadis dersini işleyen Müftü Demirkaynak, ilgili hadisten çıkarılan dersleri şöyle sıraladı:
"1. Günahım bağışlanmaz diye ümitsiz olmamalıdır. Çünkü günah ne kadar büyük olursa olsun, Allah’ın merhameti daha büyüktür.
2. Cenâb-ı Hakk’ın kendisine tövbe nasip ettiği ve iyiliğe kabiliyetli olarak yarattığı kimse, büyük günahlar da işlemiş olsa, birgün gelir Allah’a yönelir; tövbe ederek günahlarını affettirir."