19.04.2023

RAMAZANIN SON CUMASI

Kur'an-ı Kerim'in "Sayılı Günler" diye ifade ettiği Ramazan ayının son cuması farklı bir heyacanla eda edildi. Halk ile cuma buluşmalarına devam eden ilçe müftümüz Sayın İsa Demirkaynak, 14.04.2023 tarihinde İlçemiz Domurcalı Köyü Camii cemaatıyla buluştu.
Domurcalı Köyü Camii'nde "Kadir Gecesi; Bir Ömre Bedel Gece" konulu hutbeyi irad eden ilçe Müftümüz Demirkaynak, hutbesinde, "Ramazan-ı şerifin son günlerindeyiz. Bayramın esenliğine ulaşmaya sayılı günler kaldı. Bu günler, cehennem azabından kurtuluş günleridir. Bu günler, dünyevi meşgalelerden sıyrılıp bütün vaktimizi ibadet ve taate ayırdığımız itikâf günleridir. Bu günler, ihtiyaç sahiplerini bayram sevincine ortak eden sadaka-i fıtır günleridir. Bu günler, Rabbimizin bin aydan daha hayırlı kıldığı Kadir gecesini içinde barındıran fırsat günleridir.” ifadelerine yer verdi.