16.06.2020

Yaz Kur'an kurslarına başvurular başladı

2020 Yılı Yaz Kur'an Kursları uzaktan eğitim yöntemiyle düzenlenecek

Başkanlık, 2020 Yılı Yaz Kur’an Kurslarını da salgına karşı sürdürülen tedbirler kapsamında uzaktan eğitim yöntemiyle düzenleme kararı aldı.

Her sene yaklaşık 3 milyon öğrencinin kayıt yaptırdığı, Kur’an-ı Kerim öğrendiği, itikad, ibadet ve ahlak dersleri aldığı yaz Kur’an kursları bu yıl Diyanet TV ve sosyal medya üzerinden gerçekleştirilecek.

Başvurular internet üzerinden yapılacak

Diyanet TV ve sosyal medya üzerinden yayınlanacak olan yaz Kur’an kursu eğitimlerine katılmak isteyen öğrencilerin programa başvuruları da internet üzerinden alınacak.

Yaz Kur’an kurslarına internet üzerinden başvuruda bulunan öğrenciler, kendilerine en yakın il ve ilçe müftülüğüne müracaat ederek yaz Kur’an kursu ders kitaplarını temin edebilecek. Müftülüklere gidemeyen öğrenciler ise https://egitimhizmetleri.diyanet.gov.tr/kategoriler/materyaller adresinden ya da başvuru yaptıkları ekrandan taşınabilir belge (PDF) olarak söz konusu ders kitaplarını bilgisayarına indirebilecek.

Diyanet TV’de yayın saatini kaçıran öğrenciler, geçmiş bölümlere ait eğitim videolarını Diyanet TV Youtube kanalından izleyebilecek.

Gönüllülük esasına göre sınav yapılacak

Diyanet İşleri Başkanlığı, yaz Kur’an kursu eğitimlerinin son haftasında (4-14 Ağustos 2020), program başvurularının alındığı internet sayfası üzerinden isteğe bağlı olmak üzere değerlendirme testi uygulayacak.

Değerlendirme testinde başarılı olan öğrencilere, “Çevrimiçi Yaz Kur’an Kursu Katılım Belgesi” verilecek.

BAŞVURU YAPMAK İÇİN TIKLAYINIZ>>>>