24.12.2018

Yemen'e "Bir Lokma Umut" Kermesi

Yemen'e "Bir Lokma Umut" Kermesi

Edirne İl Müftülüğü ve Türkiye Diyanet Vakfı Edirne Şubesi işbirliği ile "Yemen İçin Bir Lokma Umut Ol" sloganıyla kermes düzenlendi.

Edirne Selimiye, Üçşerefeli ve Eski Camiler ile Saraçlar Caddesi ile Edirne Ulus Pazarında gerçekleşen ve gelirinin Yemen'deki savaşta zarar gören Yemenlilere gönderileceği kermese, vatandaşlar büyük ilgi gösterdi.

21 Aralık Cuma günü Müftülüğe bağlı Kur’an Kursu öğreticilerinin katkılarıyla düzenlenen kermese Kurslarda eğitim-öğretim gören kursiyerler ile yine eğitim gören öğrencilerin velileri tarafından hazırlanan lokmalar beş yerde açılan stantlarda satışa sunuldu. Cuma namazları çıkışında halkın yoğun olarak ilgi gösterdiği "Yemen İçin Bir Lokma Umut Ol" kermesinden toplanan gelirler Türkiye Diyanet Vakfı aracılığı ile Yemen'de zor günler geçiren Müslümanlara gönderilecek.