20.11.2018

SELİMİYE CAMİİ'NDE MEVLİD KANDİLİ PROGRAM

SELİMİYE'DE MEVLİT KANDİLİ COŞKUSU

Edirne İl Müftülüğünün organize ettiği Mevlit Kandili programı Kanuni Sultan Süleyman’ın oğlu 2. Selim tarafından Mimar Sinan’a yaptırılan ve Osmanlı döneminin en önemli mimari yapılarından biri olan asırlık Selimiye Camisinde yapıldı. Akşam namazını kılan cemaat, Selimiye camii görevlileri tarafından okunan Kur'an-ı Kerim tilaveti ve Mevlidi Şerif’i dinledi.

Din İşleri Yüksek Kurulu Uzmanı Dr. Fatih Mehmet Aydın, Diyanet İşleri Başkanlığımızın bu sene ki Mevlid-i Nebi Haftası teması olan ‘’Hz. Peygamber ve Gençlik’’ konulu bir sunum gerçekleştirdi. Cemaat tarafından dikkatlice dinlenen sunumda Kur’an-ı Kerimden ayetler ve Hz. Peygamberin Hadis-i Şeriflerinden örnekler veren AYDIN; Gerçeğin İzinde, Yanlışın Karşısında Bir Genç: Hz. İbrahim’i, Sabır Burcunda Bir Taze Can: Hz Yusuf Peygamber’i, Hayatı Macera Bir Genç: Hz. Musa’yı, İmanları Uğruna Hayatlarından Vazgeçen Gençler: Ashab-ı Kehf ‘i,  Her Daim Genç İki Kuzen: Hz. Yahya İle Hz. İsa’yı hatırlatarak; Kur’an-ı Kerim’de güzel ahlaklarından söz edilen gençleri toplumun kadın erkek bütün fertlerine rol model olarak sunmak gerektiğini ancak bu modellerle gençlerin ahlak bilinci, din duygusu ve dini davranışlarının oluşturulabileceğine dikkat çekti.

Programda söz alan İl Müftüsü Sayın Emrullah Üzüm;   Din İşleri Yüksek Kurulu Uzmanı Dr. Fatih Mehmet Aydın’a bu güzel sunumu için teşekkür etti. Kur’an Kursları ve Hafızlık Kurslarının önemine değinen ÜZÜM’ ün, her evden bir hafız yetişmesi için yaptığı duaya cemaatin yüksek sesle âmin demesi dikkatlerden kaçmadı. Daha sonra İl Müftü Yardımcısı Fikri Şahin beyin yapmış oldu duanın ardından namazlarını kılan cemaat, birbirlerinin kandillerini tebrik etti. Gecede, cami cemaatine sütlü deva-i misk, lokum ve çay ikram edildi.