24.04.2024

Üniversite Öğrencilerimiz Gazze'yi Unutmadı

Edirne İl Müftülüğü manevi danışmanlarından Gonca Çelik'in rehberliğindeki üniversite öğrencileri, Gazze'de zulme maruz kalan müslümanları unutmadı. Öğrenciler aralarında topladıkları 9000 TL'lik tutarı bölgeye gönderilmek üzere İl Müftümüz Hasan Başoğlu'na teslim etti.
Yaşananlardan büyük üzüntü duyduklarını belirten öğrenciler, bundan sonraki süreçte de Gazze için ellerinden geleni yapacaklarını vurguladı.
İl Müftüsü Başoğlu: "Gazze ve Kudüs Kalbimizde Bir Yaradır"
Öğrencirin bağışlarını Türkiye Diyanet Vakfı adına kabul eden İl Müftümüz ve Türkiye Diyanet Vakfı Edirne Şube Başkanımız Hasan Başoğlu ise şunları söyledi: “İlk kıblemiz, Efendimizin ve ecdadımızın yadigarı Gazze ve Kudüs bugün kalbimizde bir yaradır. Bu yara dünyadaki hangi müslümanın canını acıtmaz? Her gün bebekler, kadınlar, savunmasız insanlar canice öldürülürken biz nasıl bu katliama kayıtsız kalabiliriz? Gençlerimizin bu duyarlılığı bu açıdan beni çok memnun ediyor. Yalnızca gençlerimiz değil, 4-6 yaş Kur'an kurslarımızdaki yavrularımız, cami cemaatimiz ve her kesimden vatandaşımız bugün Gazze için bir şeyler yapmaya çalışıyor. Allah bu çabaları Gazze'nin kurtuluşuna vesile eylesin."
Öğrencilerimizin bağışları, bölgeye gönderilmek üzere makbuz karşılığında Türkiye Diyanet Vakfı Edirne Şubesi'ne teslim edildi.