16.04.2024

"Nerede o Eski Ramazan'lar?"

"Nerede o Eski Ramazan'lar?" Diyenler için II. Bayezid Külliyesi Gölgesinde Ramazan Sokağı Kuruldu
Edirne İl Müftülüğü'müzün öncülüğü ve Edirne Kız KYK manevi danışmanımız Gonca Çelik'in rehberliğinde kız öğrencilerimiz II.Bayezid Külliyesi'nin gölgesinde eski Ramazan'ları günümüze taşıdı. Böylelikle dini ve tarihi bakımdan kadim bir geri plana sahip olan Külliye, kadim Ramazan geleneklerimize de yıllar sonra ev sahipliği yaptı.
Etkinlik kaşık çekme adeti ile başladı ve gelen misafirlere Ramazan tembihnamesi verilmesi ile devam etti. Ardından davul eşliğinde Ramazan manileri okunarak keyifli dakikalar yaşandı. Her misafire diş kirası olarak; menekşe, Kudüs kumbarası, misvak, horoz  şekeri, leblebi tozu, oyuncak ve şekerleme hediye edildi. İftarın ardından öğrencilerimiz kendi yazdıkları Karagöz-Hacivat perde oyunu ile sahne aldılar.
Etkinliğe İl Müftümüz Hasan Başoğlu ile eşi Zehra Başoğlu, Müftü Yardımcımız Fatih Samet Okumuş ile eşi Ebru Okumuş ve ADRB Vaizemiz Büşra Ülker katıldı.
İl Müftümüz öğrencilerle hasbihal ederek şunları söyledi:
"Evvela Ramazan-ı şerifinizi tebrik ediyorum. Geldi, gidiyor. Bu akşam da gördük ki eskiler Ramazan'ı ibadet şuurunun yanında derin bir neşe ve sevinç içersinde yaşamışlar. Bizim de ibadetlerimizi tekrar eden adetler olmaktan çıkarıp hayatımızın içine almamız, onları sırtımızda yük değil, sevinç vesilesi kılmamız gerekiyor."
Etkinlik "Ramazan Terimleri" isimli ödüllü bilgi yarışmasının yapılmasıyla sona erdi.