12.07.2021

GENÇLİK KAMPINA GİDEN ÖĞRENCİLER İL MÜFTÜSÜ ALETTİN BOZKURT TARAFINDAN UĞURLANDI.

Diyanet İşleri Başkanlığımız ile Gençlik ve Spor Bakanlığı arasında imzalanan protokol çerçevesinde İlimiz Gençlik Koordinatörlüğü bünyesinde Uzunköprü İlçe Müftülüğümüz Personeli Din Görevlisi Talha KARACA ve İl Müftülüğümüz Personeli Din Görevlisi Ekrem TUNA Hocalarımızın gözetiminde Dört (4) gün sürecek Çanakkale yolculuğu,tamamı Ortaokul öğrencisi olmak üzere  40 kişilik grupla, Tarihi Selimiye Camii’nden  dualar yapılarak başladı. Sayın İl Müftümüz Alettin BOZKURT uğurlama töreninde bir açıklama yaparak şunlara dikkat çekti; “Bir Devlet uygar, medeni, çağdaş olmak istiyorsa,gençlerine sahip çıkacak, onların dindar yetişmesi için maddi ve manevi hiçbir fedakarlıktan kaçınmayacak. Dindar diyoruz! Çünkü Dinini, Rabbini, Peygamberini bilmeyen bir gençlik yetiştiği zaman, Devletin yapmış olduğu şehirleri yıkacak, tahrip edecek yok edecektir. İçinde yaşadığımız asırda inançsızlık insanlığı nerelere götürdüğü bir çok ülkeyi örnek olarak  göstere biliriz. Bunu görmemek tabir-i Caizse kör olmak demektir. İşte Dindar bir gençlik yetiştirmek için çalışan hocalarımız 40 genç ile beraber Çanakkale kampı İçin yola çıktılar. Kalacakları süre içerisinde çocuklarımız hem eğlenecekler hem de  namazlarını cemaatle kılıp, Kur’an-ı Kerim okuyup, Temel Dini Bilgiler dersleri göreceklerdir. Bütün öğrencilerimize başarılar diler velilerimize de bize güvenip çocuklarını bize teslim ettikleri için çok teşekkür ederiz. Selametle gidip mutlu, kazasız ve belasız dönmelerini Cenabi Allah’tan niyaz ediyorum.”
Alettin Bozkurt İl Müftüsü