19.05.2020

KADİR GECESİ MESAJI

Rahmet, mağfiret ve arınma iklimi Ramazanın sonuna yaklaştığımız günlerde 19 Mayıs Salı gününü Çarşambaya bağlayan gece Rabbimizin İfadesiyle “Bin aydan daha hayırlı” olan Kadir gecesine kavuşmuş olmanın mutluluğunu yaşayacağız.

Kur’an-ı Kerim’i bu mübarek gecede indirdiğini bizlere bildiren Rabbimiz, bu gecenin değerini ve önemini adını bu geceden alan Kadir suresi ile anlatmıştır. Peygamber Efendimiz (s.a.s) de bu gecenin kıymetini "Kim Kadir Gecesini, faziletine inanarak ve mükâfatını da Cenâb-ı Allah'tan umarak ihya ederse, o kimsenin geçmiş günahları bağışlanır" (Buhârî, Kadir 1) şeklinde ifade etmiştir.

Ülkemiz ve Dünya olarak Koronavirüs salgını nedeniyle sıkıntılı zamanlar geçirdiğimiz bu günlerde çokça dua etmeli, bu musibetin bir an önce bitmesi için Allah’tan yardım dilemeliyiz. Yaptığımız hataların ve kusurların muhasebesini yaparak tövbe etmeliyiz. Hz. Peygamber (sav) Kadir gecesinde; “Ey Allah’ım! Sen çok affedicisin, affetmeyi seversin beni de affet” diye dua edilmesini tavsiye etmiştir.

Kadir gecesinde malum virüs salgını nedeniyle camilerimizi dolduramamanın hüznünü yaşamakla birlikte  Selimiye Cami’nden canlı olarak Salı saat 21.30’da  Müftülük sosyal medya hesapları üzerinden Kadir Gecesi programı ve 1001 Hatim duası gerçekleştirileceğiz. Bu programla camilere hasret kalan kardeşlerimizin bir nebzede olsa hasretlerini gidermeyi, gecenin manevi atmosferini Selimiye Camiine gelemese de, Selimiye Cami’nden canlı yayın izleyerek Edirnelilere yaşatmak istiyoruz.

Bu vesile ile başta şehrimizin ülkemizin ve bütün İslam âleminin kadir gecesini tebrik eder, bin aydan daha hayırlı olan bu gecede yapacağımız dua ve ibadetlerimizin kabulünü Yüce Allah’tan niyaz ederim.

EMRULLAH ÜZÜM

İl Müftüsü