Edirne Müftülüğü

15.11.2019

Zeynep KAYA DEMİRTAŞ

10.07.1986 tarihinde Mardin’de dünyaya geldi. Orta ve lise tahsilini Eyüp Anadolu İmam Hatip Lisesinde yaptı. Hafızlığını bitirdikten sonra İstanbul Üniversitesi İlahiyat Fakültesini tamamladı. Ardından 22.06.2015 tarihinde Eskişehir Anadolu Üniversitesinde Pedagojik Formasyon eğitimini aldı. Bununla beraber Osman Gazi Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Arap Dili Belağati alanında özel öğrenci olarak bir dönem ders aldı. Şuan sosyoloji öğrencisi olup yüksek lisans için derslere devam etmektedir. Hafızlık öğreticiliği olarak görev aldıktan sonra 18.01.2017 ADRB Vaizi olarak görev yaptı. 27.08.2019 tarihinden itibaren Edirne İl Müftülüğü Yardımcısı olarak görevine devam etmektedir. Ana dili Arapça olup kendini ifade edebilecek kadar İngilizce bilmektedir. Evli olup iki çocuk annesidir.