08.03.2023

Fatih Samet OKUMUŞ

ÖZ GEÇMİŞ

1982 yılında İstanbul Fatih’te doğdu. Fatih İlkokulu’nda okuduktan sonra Diyanet İşleri Başkanlığına bağlı İsmailağa Kur’an Kursu’nda hafızlığını yaparak İslamî ilimler alanında eğitim gördü. Bu yıllarda Hafız Osman Şahin ve Ali Rıza Şahin hocalardan tâlim-tecvid ve makam-mûsikî dersleri aldı. Galip Usta hocadan rik’a ve nesih hatlarını meşk etti. 2003-2013 yılları arasında eğitim ve öğretim için Bosna-Hersek ve Almanya’da bulundu. 2013 yılında Kırklareli-Karahamza köyünde İmam-Hatip olarak göreve başladı. 2015 yılında Kırklareli Üniversitesi Kavaklı Kampüs Camii’nde görev aldı. 2017 yılında katıldığı İstanbul Haseki Dini Yüksek İhtisas Merkezinden üç yıl sonra başarıyla mezun oldu. 2020 yılında Edirne-Süloğlu ilçesinde Vaiz olarak görev yaptıktan sonra aynı yılın Aralık ayında Bayburt-Demirözü ilçesine Müftü olarak tayin oldu. 2023 yılı Şubat ayında Edirne İl Müftülüğünde Müftü Yardımcısı olarak göreve başladı.

2019 yılında Kırklareli Üniversitesi İlahiyat Fakültesinde “İsmâil Sâdık Kemâl Vecîhî Paşazâde'nin İhlâs Sûresi tefsiri ve üzerine yapılan şerh: Tahkik-inceleme” adlı çalışmasıyla tefsir alanında yüksek lisans eğitimini tamamladı. İstanbul Üniversitesi İlahiyat Fakültesinde İslam Mezhepler Tarihi alanında doktora eğitimine hâlen devam etmektedir.

Arapça, Almanca ve Boşnakça bilen Okumuş amatör olarak ud ve ney icracısıdır.