26.09.2023

2023 YILI MEVLİD-İ NEBİ İLE CAMİLER VE DİN GÖREVLİLERİ HAFTASI

KEŞAN İLÇE MÜFTÜSÜ UĞUR EMİROĞLU’NUN 2023 YILI MEVLİD-İ NEBİ İLE

CAMİLER VE DİN GÖREVLİLERİ HAFTASI MESAJI

27 Eylül 7 Ekim tarihleri arasında Mevlid-i Nebi ile Camiler ve Din görevlileri Haftası idrak edilecektir.

Bu tarihler arasında vurgulama yapacağımız ana hususlar:

“İslamın rahmet ve hikmet dolu öğretilerini, tüm topluma iletmek gönüllere nakşetmek için, Peygamberimiz Muhammet Mustafa (SAV) Efendimizin yüce ahlaki vasıflarını , eşsiz örnekliğini bütün insanlıkla buluşturmak, İslamın yeryüzünü tamamen barış yurduna dönüştürmek için gayret edeceğiz.

Özellikle bireysel buhranların insanlığı kuşattığı ve manevi boşlukların ön plana çıktığı , bir dönemde insanlığın gönül dünyalarına gereği gibi rehberlik edeceğimizi ifade etmek istiyorum.

Keşan İlçe Müftülüğü olarak 2023 Yılı Mevlid-i Nebi, Camiler ve Din Görevlileri Haftası dolaysıyla aşağıdaki programları planladık:

1- Kandil münasebetiyle tüm merkez , belde ve köy camilerimizde programyapılacaktır.İlçe Merkezimizdeki İki Minareli Çarşı Cami , Yörüker ve Aşağı Zaferiye Camilerinde “Kandil Özel Program”vardır.

2- 27.09.2023 Çarşamba Sabahı Merkez Yörüker Cami’inde “Sabah Namazı buluşması” yapılacaktır.

3- Hafta dolaysıyla tüm camilerimizin genel temizliği yapılacaktır.

4- Emekli din görevlileri ile “Ahde Vefa” buluşması yapılacaktır.

5- Vefat etmiş olan din görevlilerimizin kabirleri ziyaret edilerek Kur’anı kerim ve dua ile anılacaktır.

6- İlçemizin ilk Müftülerinden Keşan’ın Kurtuluş mücadelelerinde büyük fedakerlık örneği gösteren Müftü Raşit Efendi’nin kabri ziyaret edilecektir.

7- Bütün din görevlilerimiz, eş ve çocuklarının katılımıyla “Mevlidi Nebi Özel Program” yapılacaktır.

8- 26.09.2023 Salı günü saat 14;00 da Keşan FM de Mevlid Kandili özel program yapılacaktır.