18.03.2020

Havsa İlçe Müftüsü Şentürk'ten Çanakkale Zaferinin 105. yıl dönümü mesajı

Havsa İlçe Müftüsü Nurettin ŞENTÜRK, Çanakkale Zaferinin 105. yıl dönümü mesajında, kahraman şehitlerimizi ve gazilerimizi minnetle yad ederek, Çanakkale’nin milletçe kenetlendiğinde, sabır ve kararlılıkla mücadele edildiğinde tüm zorlukların üstesinden gelindiğinin göstergesi olduğunu vurguladı.

18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi, aziz milletimizin, fedakârlık ve cesaret gibi yüksek faziletlerinin adeta doruğa ulaştığı tarihi bir olaydır. 18 Mart 1915, tarihte bir askeri ve siyasi başarı olmaktan öte inanç, azim ve yiğitlikle örülmüş bir destanın tarihidir. Adeta bitmek üzere olan umutların şahlanışa geçtiği bir tarihtir. Şair mısralarında bu ruhu ne güzel dile getiriyor:

Dur yolcu! Bilmeden gelip bastığın, Bu toprak, bir devrin battığı yerdir.
Eğil de kulak ver, bu sessiz yığın, Bir vatan kalbinin attığı yerdir.

Bu ıssız, gölgesiz yolun sonunda, Gördüğüm bu tümsek, Anadolu’nda,
İstiklal uğrunda, namus yolunda, Can veren Mehmed’in yattığı yerdir

Nitekim Başkomutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk de Çanakkale ruhunu şu ifadeleriyle dile getiriyor:

“Çanakkale Zaferi, Türk askerinin ruh kudretini gösteren şayanı hayret ve tebrik bir misaldir. Emin olmalısınız ki, Çanakkale Muhare­belerini kazandıran bu yüksek ruhtur.”

Dolayısıyla bu ruh ve heyecanı bizlere hala yaşatan Cumhuriyetimizin kurucusu, Anafartalar kahramanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere Çanakkale’nin ve istiklal mücadelesinin bütün kahramanlarını şükran ve minnetle yâd ediyorum. Geçmişten bugüne dinimiz, vatanımız, milletimiz, ezan ve bayrağımız, istiklal ve istikbalimiz için canlarını feda eden tüm şehitlerimize ve ahirete irtihal eden gazilerimize Allah’tan rahmet diliyorum.

Bugün de ülkemizin güvenliği, milletimizin huzuru, bölgemizde barış ve selametin temini için gayret gösteren kahraman güvenlik güçlerimize nusretiyle ve kudretiyle yardım etmesini, aziz milletimizi ilelebet payidar kılmasını Yüce Rabbimden niyaz ediyorum.