02.08.2019

Kur'an Kursu Öğrencilerine Camide Trafik Eğitimi

Havsa İlçemiz Merkez Sokullu Camiinde Yaz Kuran Kursu Öğrencilerine Trafik Dedektif Eğitim Semineri Verildi.

Edirne Havsa İlçe Jandarma Komutanlığına bağlı ilçe Trafik Jandarma ekipleri Merkez Sokullu Camiinde Kuran kursu öğrencilerine trafik dedektif eğitim semineri verdi.

Trafik kuralları bilinci aşılanan öğrencilere, trafikte bilinçli ve dikkatli davranış gösteren yayaların kazaların azalmasında önemli rol oynadığı, her öğrencimizin aynı zamanda trafik kurallarının uygulanması hususunda bir trafik dedektifi olduğu bilgisi de hatırlatıldı. Eğitim gören Kuran kursu öğrencilerine trafik eğitimi ve jandarmaya yönelik bilgiler verilerek, çeşitli ikramlarda bulunuldu.

İlçe Müftüsü Nurettin Şentürk yaptığı açıklamada, çocukların küçük yaşta trafik eğitimi almalarının önemli olduğunu belirtti. “Özellikle bayram tatili dönemlerinde ve okula gidip gelirken birçok kaza oluyor. Hem bunların önüne geçmek hem de çocuklarımıza dini bilgilerin yanında trafik eğitimi ve sağlık eğitimi gibi alanlarda eğitimler veriyoruz. Çocuklarımızı her alanda yetiştirmek istiyoruz.” dedi.

Programa katılan Kaymakam Neslihan KISA da öğrencilere bir konuşma irat etti. Ayrıca programda İlçe Müftüsü Nurettin ŞENTÜK ve İlçe Jandarma Komutanı Jan.Kom. Tğm. Ömer ÇINGI da hazır bulundular. İkramlıkların dağıtımının ardından program toplu hatıra fotoğrafı çekimiyle son buldu.