06.05.2021

Zekât, Fitre Ve Bağış Emanetleri Sahiplerine Ulaştırıldı

TDV Enez Şubesi olarak her yıl olduğu gibi bu yıl da Ramazan ayında zekât, fitre ve bağışlarınızı sahiplerine ulaştırdık.

" Namazı kılın, zekâtı verin. Rüku edenlerle birlikte siz de rüku edin." ( Bakara, 2/43)

Hz. Peygamber (sav) şöyle buyurmuştur: " ... Allah'ın, zenginlerinden alınıp fakirlerine verilmek üzere mallarına zekâtı farz kıldığını onlara bildir." (Buhari, Zekât 1)

Yardımlaşma kültürüyle yoğrulmuş kutlu bir medeniyetin fertleri olarak sosyo-kültürel bağları canlı tutması, toplumsal refah ve huzura katkı sağlaması bakımından zekât, fitre ve sadaka gibi dini sorumluluklarımızın önemi yadsınamaz bir gerçekliktir.

Yardım faaliyetinin kurumsal düzlemde gerçekleştirilmesinin tarihi kökleri Hz Peygamber (sav) dönemine dayanmakta ve bu sayede bağışlar daha geniş tabana ulaşmaktadır.

İşte bu hayırlı amaç doğrultusunda ilçemizde 2021 yılı Ramazan ayında Türkiye Diyanet Vakfı Genel Merkezi tarafından hazırlanan zarflar, Enez Müftülüğü görevlilerince dağıtılıp teslim alınmış ve müftülüğümüzde oluşturulan komisyon marifetiyle açılmıştır.

Yardımsever vatandaşlarımızın zekât, fitre ve bağış niteliğindeki bu yardımlarıyla  ihtiyaç sahibi ailelere teslim edilmiştir.