29.06.2018

YAZ KUR'AN KURSLARI AÇILIŞ PROGRAMI

EDİRNE’DE CAMİLER ÇİÇEK AÇTI

Edirne İl Müftüsü Emrullah Üzüm, Yavuz Selim Camisi'nde düzenlenen 2018 yılı yaz Kur’an Kursu açılış töreninde yaptığı konuşmada, camilerin çocuklarla ve gençlerle dolup taştığını ve ayrı bir güzellik kazandığını vurguladı.

Yaz Kur’an Kurslarında dini bilgilerin yanında farklı etkinlikler yapıldığı ve oyunlar oynandığını ifade eden Üzüm; “2018 yılı yaz Kur’an Kurslarımızı başlattık. 62 Kur’an Kursumuzda 117 derslik ve 59 camimizde toplam 251 Kuran Kursu Öğreticisi, İmam-Hatip, Müezzin Kayyım ve Milli Eğitimden gelen hocalar görev yapmaktadır. Yaz Kur’an Kursuna gelen öğrencilerimize Kur’an-ı Kerimi, namaz dualarını, namazı kılmayı, orucu, ibadetleri, sevgiyi-saygıyı ve güzel ahlakı öğretmek için “CAMİDE ÇOÇUK SESİ VATANIMIN NEŞESİ” şiarıyla eğitime başladıklarını bildirdi.

“SİZ YOKSANIZ CAMİ ÜZGÜN OLUYOR”

Kursiyerlere siz geldiniz cami doldu taştı bir güzellik geldi vurgusunu yapan Emrullah Üzüm, Bu cami siz yokken bu kadar güzel değildi siz geldiniz cami daha güzel oldu.” dedi.

“CAMİLER SİZİNDİR”

İl Müftüsü Emrullah Üzüm öğrencilere, “Dua okumanın yanında namaz nasıl kılınır, hangi dualar okunur gibi ibadetleri 2 ay içerisinde camilerde öğrenerek uygulayacağız. Ve ömür boyu namazlarımızı ve dualarımızı öğrenmiş bir şekilde yapacağız. Ne mutlu size ki camidesiniz bu cami sizindir, bu camide koşabilir,  güzelce vakit geçirebilirsiniz. Ama hocaların gelin ders başlıyor dediği gibi de dersinizin başına koşacaksınız. Camileri biz size bırakacağız siz de sizden sonra gelenlere bırakacaksınız. Kur’an-ı biz size öğretiyoruz siz de sizden sonra gelenlere öğreteceksiniz. Hepinizi tebrik ediyorum. Saygılı ve eğlenceli bir eğitim diliyorum” dedi.

Bu çalışmalarda spor etkinliklerimiz var, sosyal etkinliklerimiz var, oyunlar var, sokak oyunları var. Daha önce yapılmış güzel çalışmalar var. Daha önce yapılmış Edirne Belediyesi ile ortaklaşa yaptığımız çalışmalar var. Diğer resmi kurumlarımızla beraber bu yaz kuran kursları faaliyetimizi yürütüyoruz. Şimdi burada duaları bilmeyen elbette yoktur” dedi.

İl Müftüsü Emrullah Üzüm kursun yapıldığı bölüme geçip, Kursa yeni başlayan küçük kursiyer Elif Büşra Âşık ile birlikte ilk duayı okudu ve sonrasında tüm kursiyerler eşliğinde dualar okunmaya devam etti.