19.11.2018

MEVLİD-İ NEBİ HAFTASI SABAH NAMAZI GENÇLİK BULUŞMASI

EDİRNE İL MÜFTÜLÜĞÜNÜN 2018 YILI MEVLİD-İ NEBİ HAFTASI

SABAH NAMAZI BULUŞMASI

Edirne il Müftülüğünün organizasyonu ve çeşitli Resmi Kurum ve STK’ların desteğiyle 19.11.2018 Pazar sabahında Selimiye Camiinde Mevlid-i Nebi gecesi öncesi soğuk bir Edirne seherinde,  sabahın nurunda gençler ve gönlü her daim genç kalanlarla sabah namazı buluşması gerçekleştirildi. KYK yurtlarında kalan üniversiteli öğrencilerin yoğun katılımıyla gerçekleşen etkinliğimizde Namaz sonrası Selimiye Camisi Müezzinleri tarafından Kur’an-ı Kerim okundu. Selimiye Camisi Baş İmam Hatibi Süleyman Demiray tarafından yaptırılan tesbihatdan sonra açış konuşmasını İl Müftü Yardımcımız Fikri Şahin beyin yaptığı Programda Trakya Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Muhammed Altaytaş kısa bir sunum gerçekleştirdi.

Hz. Peygamberin bundan 1440 yıl evvel hicret ettiğini, 1492 yıl evvel dünyaya teşrif buyurduğunu ve 1452 yıl evvel de “alemlere rahmet olarak” peygamberlikle vazifelendirildiğini ifade eden ALTAYTAŞ, kainatın ve mahlukatın maddi hayatı için yağmur ve güneş ne ise bizlerin ruhani/insanî hayatımız için de Peygamber aleyhisselam’ın öyle olduğunu ifade etti. “Onun için biz yağmura da Hz. Peygambere de Allah’ın rahmeti diyoruz” dedi. “Eğer Hz. Peygamber ve onun getirdiği eşsiz mesaj olmasaydı bizler bu dünyada ne geldiğimiz yeri ne varlık sebebimizi ne de gideceğimiz yeri bilmeden cehalet, dalalet ve şaşkınlık içinde yaşıyor olacaktık” dedi. Yaşadığımız modern dünyanın, kültürün “varlığı maddeden, insanı bedenden, hayatı dünyadan ibaret gören felsefesinin” maneviyatımızı öldürdüğüne, ruhumuzu çoraklaştırdığına ve ahireti perdelediğine dikkat çeken Altaytaş, bu sebeple Hz. Peygamberin mesajını işitmekte zorlandığımızı söyledi. Televizyon, tablet, telefon gibi vasıtasıtalarla kültürünü bize benimseten, bizi meşgul eden, avutan, ekranlarında kendimiz ve ilahi mesajla aramıza perdeler çektiğine işaret eden hocamız, gençlere gözlerini ekranlardan kitaplara döndürmeyi tavsiye etti. Kitaplarla irtibatını koparan bir insanın Kur’an-ı Kerim’le de irtibat kurmakta zorlanacağını söyledi. Günümüzde oyuncaklarla avunan, meşgul edilen insanların akıl-baliğ insan olamamış ergenler olarak hayatını tamamladıklarını ifa ettikten sonra bugün Hz. Peygamberin örnekliğine ve getirdiği ilahi mesaja her zamankinden ziyade ihtiyaç duyduğumuzu söyleyerek konuşmasını tamamladı.

Hz Peygamber için paylaşmanın güzelliğini yaşatan; Türkiye Diyanet Vakfı, Hasan Sezai Vakfı, Hayrat Vakfı,  İlim Yayma Cemiyeti ve Semerkant Vakfı sıcacık çorbalarını ikram etmelerinin ardından program sona erdi.