28.11.2017

MEVLİT KANDİLİ MESAJI

EDİRNE İL MÜFTÜLÜĞÜ MEVLİT KANDİLİ MESAJI

29 Kasım Çarşamba gününü Perşembeye bağlayan gece, Yüce Rabbimizin âlemlere rahmet olarak gönderdiği Peygamber Efendimiz Muhammed Mustafa’nın (sas) bir kez daha mevlid’i şerifini idrak edeceğiz. Hz. Âdem’den başlayarak ilahi vahyi bizlere ileten Peygamberlik silsilesinin sonuncusu Hatemü’l Enbiya’ya, O’nun âl ve ashâbına, evlâd-ü ‘iyaline, ehl-i beytine salat ve selâm ediyorum.

Son peygambere ümmet olmak, pek tabiidir ki sadece onun varlığından ve doğumundan haberdar olmakla sınırlı değildir. Peygamberin yolunu takip etmek ve onu örnek almak, onun sağlığında ashabına takdim ettiği değer ve ölçüleri zaman ve mekân sınırlarının ötesinde kendi dünyamıza taşımak ve onun şaşmaz rehberliğine sımsıkı sarılmaktır. Bu insanlık için en hayırlı ümmet olma şerefine nail olmanın yegâne yoludur.

Yüce Kitabımız Kur’an-ı Kerim’de “Andolsun ki Resûlullah’da sizin için, Allah’a ve ahiret gününe kavuşmayı umanlar ve Allah’ı çokca zikredenler için mükemmel bir örnek vardır.” (Ahzâb, 33/21) buyrularak Sevgili Peygamberimizin hayatı bizlere ‘en güzel örnek’ olarak takdim edilmekte ve O’nu örnek almamız istenmektedir. O yüce elçi, hem ferdi, hem ailevi ve sosyal hayatı hem de söz ve açıklamaları ile insanlığa kıyamete kadar kalıcı bir rehberlik ve örneklik sunmuştur.

Sevgili Peygamberimiz; en hayırlı eş, en güzel baba, en merhametli dede, en iyi komşu, en güzel arkadaş, en adil yönetici, en güvenilir tüccar, en başarılı öğretmen ve bütün vasıflarıyla en mükemmel örnek olarak gönderilmiştir.

Öksüz ve yetimler O’nu kendilerine yakın hissederler. Çünkü O’da öksüz ve yetim büyümüştür. Hayatı boyunca mazlumun yanında, zulmün karşısında yer almış, fakirlik ve cehaletle mücadele etmiştir. Zulmün yerine adaleti, cehaletin yerine ilmi, kin ve nefretin yerine sevgi ve merhameti hakim kılmak suretiyle insanlığı hak ve hakikatle buluşturmuştur. Mehmet Akif Ersoy’un da ifade ettiği gibi;

Dünya neye sahipse, onun vergisidir hep,

Medyun ona cemiyeti, medyun ona ferdi,

Medyundur o masuma bütün bir beşeriyet,

Ya Rab! Bizi mahşerde bu ikrar ile haşret!

Edirne Müftülüğü olarak bu sene Mevlit Kandilini biraz daha canlı etkinliklerle ve tüm halkı ile kutlayacak: 29 Kasım Çarşamba akşamı saat 19:00 da Selimiye Camisinde Sultanahmet camii Emekli İmam Hatibi sayın Emrullah Hatipoğlu’nu dinleyeceğiz, 01 Aralık Cuma günü Saat 12:00 da Kur’an Ziyafeti ve 03 Aralık Pazar günü 07:00’de yine Selimiye Camisinde Sabah Namazı buluşması düzenlenecektir.

Bu duygularla; başta sizin ve ailenizin olmak üzere bütün vatandaşlarımızın tüm İslâm âleminin 29 Kasım 2017 Çarşamba gecesi idrak edeceğimiz mübarek Mevlit Kandilini kutluyor, bu kandilin; insanlığın içine düştüğü sıkıntıların aşılmasına kardeşlik bağlarımızın güçlenmesine ve yeni rahmet kapılarının açılmasına vesile olmasını, iç dünyamıza, hanelerimize, serhat şehrimize, ülkemize ve dünyamıza huzur, sağlık ve mutluluk getirmesini Cenab-ı Allah’tan niyaz ediyorum.

Mevlit Kandiliniz mübarek olsun.

Emrullah ÜZÜM

İl Müftüsü