24.08.2017

UMRE ÖDÜLLÜ DİNİ BİLGİLER YARIŞMASI

Edirne'de, Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından, "İşitme Engellilere Yönelik Umre Ödüllü Dini Bilgiler Yarışması" düzenlendi.

Edirne Müftülüğünde gerçekleşen yarışmada katılımcılara Kur'an-ı Kerim, fıkıh, itikat, ibadet ve ahlak konularının yer aldığı sorular yöneltildi. İl genelinde 4 kişinin katıldığı ve bir saat süren sınavda yarışmacılarla işaret diliyle iletişim sağlandı.

Yarışmayı birinci olarak tamamlayan Döne Özkaya, "umre" ödülünün sahibi oldu. Özkaya, adının açıklanmasının ardından büyük sevinç yaşarken mutluluğunu eşi ve arkadaşlarıyla paylaştı.

İl Müftüsü Emrullah Üzüm, yaptığı açıklamada, Döne Özkaya'nın umre yolculuğunda yalnız kalmaması için müftülük olarak eşi Yusuf Özkaya'nın da kutsal yolculuğa gönderileceğini söyledi. Engelli bireylere yönelik çalışmaların süreceğini belirten Üzüm, "Sınav sonucunda gördük ki katılımcıların dini bilgileri gayet iyi. Bu bilgiler tazelemek ve üzerine yenilerini eklemek için yeni kurslar açacağız. Geçen yıl kentteki engelli dernekleriyle iletişime geçip kura çekerek bir vatandaşımızı umreye yollamıştık. Bu senede Türkiye genelinde sınav yaparak umre kazananlar belirleniyor. Türkiye genelinde toplam yüz kardeşimiz umreye gidecek. Bu sene sınavda başarılı olamayanlar inşallah önümüzdeki yıl kazanıp umreye giderler. Tüm kardeşlerimi tebrik ediyorum." diye konuştu.

Yarışmayı kazanan Döne Özkaya, çok mutlu olduğunu belirterek, "Umreye gideceğim için çok heyecanlıyım. Hep gitmek istediğim bir yerdi. Allah nasip etti. Eşimle gideceğim içinde çok sevinçliyim" ifadelerini kullandı.

Yarışmaya katılan diğer katılımcılara da Kur’an-ı Kerim ve Kitap hediye edildi.