30.07.2019

KURBANINI PAYLAŞ, KARDEŞİNLE YAKINLAŞ

VEKALET YOLUYLA KURBAN KESİMİ

Yarım asra yakın süredir gerçekleştirdiği faaliyetlerle milletimizin iyilik temsilcisi olan Türkiye Diyanet Vakfı, bu Kurban Bayramında da ülkemizdeki ihtiyaç sahiplerinin yanı sıra bayram sevincini mazlum ve mağdur coğrafyalara taşımak için yola çıkıyor.

Kurban, sadece akrabaları, komşuları ve dostları değil, yeryüzündeki bütün kardeşlerimizi birbirine yakınlaştırmaktadır. Kurban ibadeti Afrika’dan Asya’ya, Uzak Doğu’dan Güney Amerika’ya, adını bile duymadığımız ülkelerde hiç görmediğimiz ve tanımadığımız kardeşlerimize uzattığımız bir yardım eline vesile olmaktadır. İslami usullere uygun olarak kesilen kurbanları, ülkemizdeki ihtiyaç sahiplerinin yanı sıra mülteci kamplarından, savaş ve afet bölgelerine, kıtlık ve kuraklıkla mücadele eden ülkelerden, bir Müslüman’ın selamına muhtaç kalan tecrit yerlerine kadar yedi kıtada gerçek ihtiyaç sahiplerine ulaştırılıyor.

Bu vesileyle; bu yılda Kurbanını  “Kurbanını paylaş, kardeşinle yakınlaş” kampanyası çerçevesinde, Türkiye Diyanet Vakfı kanalıyla kestirmek isteyen vatandaşlarımıza yardımcı olmak üzere, gerek İlçe Müftülüğümüz, gerek Merkez İki Minareli Çarşı Camiinde kurulan Vekaletle Kurban standı ve gerekse Cami görevlilerimiz tarafından hizmet verilmektedir.

Türkiye Diyanet Vakfı, bu yıl vekalet yoluyla kurban kesim bedellerini yurt içi 890 TL, yurt dışı 725 TL olarak belirlemiştir.