25.02.2019

KEŞAN MÜFTÜLÜĞÜ AİLE VE DİNİ REHBERLİK HİZMETLERİ

KEŞAN MÜFTÜLÜĞÜ AİLE VE DİNİ REHBERLİK HİZMETLERİ:

Toplumu Dini konularda aydınlatma görevi verilen ve bu görevi hiç bir ayırım gözetmeksizin yerine getiren Diyanet İşleri Başkanlığının taşradaki temsilcisi olan, Keşan İlçe Müftülüğü bünyesinde 2013 yılında oluşturulan ADRB (Aile ved Dini Rehberlik Bürosu) Keşan halkına çeşitli etkinliklerle hizmet vermiş ve bundan sonra da hizmet vermeye devam edecektir.

YIL 2014:

Keşan Müftülüğü Aile İrşad ve rehberlik bürosu olarak 2014 yılı aile haftası müna-sebetiyle ''  ÖZTAN '' ailesine ziyarette bulundu. Naciye -İsmail ÖZTAN çifti 52 yıldır evlilikleri olan ve bu evliliklerini çok uyumlu bir şekilde geçirmiş örnek bir çift. Aynı za-manda 40 yaşında engelli bir evlatları da var. Örnek bir aile olarak onları tebrik ederek  plaket ve  hediye takdimlerinde bulunduk. Etkinliğe  Aile irşad ve rehberlik büro koordinatörü Vaiz Özlem GÜNEŞ, AİRB personeli ve Naciye ÖZTAN'ın aynı zamanda Kuran kursu öğreticisi Rahime UYSAL, Keşan Sosyal Hizmet Merkezi müdürü Nergis KARAAĞAÇLI, Keşan Rehberlik Araştırma Merkezi Müdürü Ayşe ÖZ, Sosyolog Aysel VARDAR, gönül elçisi Gülseren  KIRANLI ve  ailenin yakınları da iştirak etti.

YIL 2016:

Keşan Müftülüğü Aile ve Dini Rehberlik bürosu olarak   2016 yılı aile haftası mü-nasebetiyle 03/06/2016 Cuma Günü 10:30 - 12:00 saatleri arası Keşan Sosyal Hizmet Merkezinde açılan kurslarda eğitim gören 29 kursiyere Ahlaki Eğitim ve Mahremiyet konulu seminer düzenlenmiştir.Aile ve Sosyal Politikalar İlçe Müdürlüğü ile Müftülüğümüz işbirliği ile yapılan etkinliğe katılan kursiyerlerin yaş ortalaması 15 - 19 yaş arası olması sebebiyle genel olarak "Gençlik ve Mahremiyet Eğitimi" hakkında bilgilendirme yapıldı.Ayrıca yaşa- dığımız bölgede erken evlilik ve eğitimsizlik sorunları yaygın olmasından dolayı gençlerin bu konularla ilgili sorular da yanıtlandı.

YIL 2019:

Keşan İlçe Müftülüğü ADRB ile Hersekzade Ahmet Paşa Anadolu İmam-Hatip Lisesi tarafından ortaklaşa düzelenen 8 Mart Kadınlar günü münasebetiyle düzenlenen "Geçmişten Geleceğe Kadın ve Toplum" temalı program,  Hersekzade Ahmet Paşa Anadolu İmam-Hatip Lisesi konferans salonunda gerçekleştirildi. Okul öğrencileri ve bayanların katılımıyla büyük bir kalabalığa hitaben yapılan programda okul öğrencileri tiyatro gösterisi ve şiirler okudu, ilahiler söylendi. Hafızlarımız tarafından Kur'an  tilaveti yapılıp, sohbet ve dua ile program sona erdi.