26.09.2023

Mahmut ATEŞ Kimdir?

1976 yılında Sivas’ ın Zara İlçesine bağlı Dilekpınar Köyü’ nde dünyaya geldi. İlkokulu kendi köyünde bitirdikten sonra Zara Kur’ an Kursu’ nda 1990-1993 yılları arasında hafzını ikmal etti. 1993-96 yılları arasında İstanbul’ da yaklaşık dört yıl Arapça eğitimi aldı. Aynı yıl Sivas’ ın Suşehri İlçesi’ nde özel bir kurumda eğitimci olarak göreve başladı.1997-99 yılları arasında askerlik görevini yerine getirdi. Askerlik görevinin ardından aynı yerdeki görevini sürdürdü. 2003 yılında Genel Lise, 2006 yılında İmam-Hatip Lisesi, 2008 yılında İlahiyat Ön Lisans Bölümünden mezun oldu. 2010 yılında Sivas İli Suşehri İlçesi Sağpazar Köyünde İmam-Hatip olarak göreve başladı. Bu süreçte sırasıyla, Suşehri Öksülü Mahalle Camii’ nde İmam-Hatip olarak, Yalnızbağlar Mahallesi Fatih Camii’ nde M.Kayyım olarak görev yaptı.

2013 yılında Cumhuriyet Üniversitesi İlahiyat Fakültesini bitirdi. Aynı yıl yazılı ve sözlü aşamalardan oluşan Vaizlik sınavını kazanarak 05/04/2014 tarihinde Sivas’ ın Koyulhisar İlçesinde vaiz olarak göreve başladı. 2016 yılında İhtisas Sınavını kazanarak Kocaeli Dini Yüksek İhtisas Merkezi’ nde eğitimine başladı. Buradaki eğitimine devam ederken aynı yıllar Cumhuriyet Üniversitesi’ ndeki Yüksek Lisansını Arap Dili ve Belagat-ı alanında “Kur’ an’ da Gayri Munsarif İsimler” teziyle tamamladı. 2019 yılında İhtisas Eğitimini tamamladıktan sonra Balıkesir İli Burhaniye Cezaevi Vaizliğine atandı. 2020 yılında Kocaeli İli Gebze İlçesi’ nde bulunan Salih Sağlam Kur’ an Kursu’ na, Kur’ an Kursu Öğreticisi olarak atandı. Bu görevini sürdürmekte iken İlçe Müftülük Sınavını kazanarak 15/12/2020 tarihinde Giresun İli Çamoluk İlçe Müftülüğü’ ne atandı. 07.08.2023 tarihli Diyanet İşleri Başkanlığı atama onayıyla Havsa İlçe Müftüsü olarak atandı. Halen Cumhuriyet Üniversitesi İlahiyat Fakültesinde doktora programına devam eden Müftü Mahmut ATEŞ, 08.09.2023 tarihinde Çamoluk İlçe Müftülüğü görevinden ayrılarak 25.09.2023 tarihinde Havsa İlçe Müftüsü olarak görevine başlamıştır.

Evli ve beş çocuk babası olan Mahmut ATEŞ halen bu görevini sürdürmektedir.