23.08.2016

İHTİDA MERASİMİ

İlçemiz Naipyusuf Köyü'nden Ertan Uçak'ın eşi Bulgar  vatandaşı Victoria Dimitrova Dinkova ihtida töreni ile kelime-i şehadet getirerek Müslüman oldu.

Aslen Bulgaristanlı olan ve  İslam dinini seçen Victoria Dimitrova Dinkova ,Cansu ismini aldı. Kendi isteği ile Müslüman olmaya karar vererek Müftülüğümüze  müracaatta bulunan Victoria Dimitrova Dinkova için Müftülüğümüzce İhtida Merasimi düzenledi.
Törene İlçe Müftüsü Hayrullah Balta, Müftülük Personeli Mustafa Akkaya ve İlçemiz Belediye Meclis Üyesi Tufan Baş'ın katılımları vardı. İlçemizde ilk defa gerçekleşen İhtida MerasimiKur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı ve dualarla devam etti.  İlçemiz Müftüsü Hayrullah BALTA'nın  törende yaptığı konuş-masında,”
“Muhterem Hanımefendi, İslam’ da Allah her manasıyla birdir. Zatında ve sıfatında birdir. Doğmamıştır ve doğrulmamıştır, oğlu, kızı yoktur. Hiçbir şekilde benzeri ve dengi yoktur. Her şey O’na muhtaçtır. O hiçbir şeye muhtaç değildir. Mekânla, zamanla sınırlı değil-dir. O kullarına çok yakındır. Vasıtasız, aletsiz olarak bilir, görür. Gücü her şeye yeter. Dünyayı, kâinatı ve her şeyi yaratan, kanunlarıyla düzenleyen O'dur. Allah'ın birliği inancına ve O'na teslimiyet üzere bulunmaya İslam diyoruz. İslam'a girmek Allah'a ve Hz. Muhammed'in Allah'ın kulu, peygamberi olduğuna ve o-nun getirdiklerine inanmakla olur. Bu ifadeyi şehadet kelimesinde özetlemiş oluruz.” diyerek hanımefendiyi tebrik etti.
İlçe Müftümüzün konuşmasından sonra kelime-i şehadet getirerek İslam ile müşerref olan ve Cansu ismini alan Victoria Dimitrova Dinkova  da, “Allah'ın huzurunda ve şahitlerin şehadetinde isteyerek, severek ve bir baskı al-tında kalmadan İslamiyet'i seçtim. ”diyerek mutluluğunu dile getirdi.
İlçe Müftümüz merasim sonun-da Cansu Hanım'a bir adet Kur'an-ı Kerim ve ilmihal hediye ederek 'ihtida belgesi'(Müslüman olma belgesi) verdi.