16.08.2018

15.08.2018

EDİRNE MÜFTÜLÜĞÜ

2018 YAZ KURAN KURSLARI YARIŞMA FİNALİ

Diyanet İşleri Başkanlığı’nca "Camide Çocuk Sesi Vatanımın Neşesi" sloganıyla 25 Haziran 2018 tarihinde başlatılan 2 ay boyunca 3 bin öğrencinin katılımıyla gerçekleşen Yaz Kur'an kursları 15 Ağustos 2018 Çarşamba günü Edirne Selimiye Camisinde gerçekleştirilen “Yaz Kur’an Kursları Kapanış” ve “Kur’an-ı Kerim ve Dini Bilgiler Yarışması İl Finali” ile sona erdi.

Program, genç hafızların Kur'an tilavetiyle başladı. İlahi ve Şiirlerin okunduğu program esnasında Edirne merkez ve ilçelerden başarılı olan 8 Kız 8 Erkek öğrencinin katılımıyla İl Finali yarışması düzenlendi.

Kızlar kategorisinde Havsa İlçesi Öğrencisi Belma UĞUR Birinci, Meriç İlçesi Öğrencisi Hatice Nazlı YÜREK İkinci ve Süloğlu İlçesi Öğrencisi Aleyna KINALI ise Üçüncü oldu.

Erkekler kategorisinde Meriç İlçesi öğrencisi Taha YÜREK Birinci, Uzunköprü İlçesi Öğrencisi Azat POLAT İkinci ve Enez İlçesi Öğrencisi Mustafa KILIÇ ise Üçüncü oldu.

Edirne İl Müftüsü Vekili Hayrullah Balta, camide yaptığı açıklamada “İki ay süren eğitimler boyunca din görevlileri tarafından çocuklara Kur'an-ı Kerim'in yanı sıra siyer, ibadet, ahlak ve dini bilgiler konularında eğitimler verildiğini söyledi.”

Kursların kapanışını Türk-İslam mimarisinin zirve eseri Selimiye'de yaptıklarını belirten Balta, şunları kaydetti:

"Her yıl okullar tatil olduktan sonra camilerde din görevlilerimiz nezaretinde yaz Kur'an Kursları açılıyor. Bu yılda 8 hafta süren bir kursumuz oldu. Bu kurslarda çocuklarımız temel dini bilgileri, Kur'an-ı Kerim okumasını, namaz kılmayı, cami adabı gibi bir Müslüman'ın bilmesi gereken temel bilgileri öğreniyorlar. Bu çocuklarımız ömürleri boyunca yapacakları ibadetleri hocalarımızdan öğreniyorlar. Bu hafta da kurslarımız sona eriyor. Kursların bitimi vesilesiyle her ilçeden iki başarılı öğrencilerimizin katılımıyla toplam 16 öğrencinin katıldığı bir ölçme değerlendirme sınavı yapıyoruz. Çocuklarımızı gelecek yıllara teşvik amacıyla çeşitli ödüllere vereceğiz." dedi

Yarışmaya katılan tüm kız ve erkek öğrencilere hediyeler verildi. Ayrıca yarışma sonunda sınavda başarılı olan öğrenciler ödüllendirildi.