01.08.2018

DUYGULANDIRAN CÜMLE "EZAN SESİNE HASRETİZ"

EZAN SESİNE HASRETİZ

Diyanet İşleri Başkanlığımızca 15-Temmuz 2018-2 Ağustos 2018 tarihleri arasında yurtdışında yaşayan gençlerimize yönelik olarak düzenlenen Değerler Eğitimi Programları  kapsamında, Almanya, Fransa ve Belçika’dan Türkiye’ye gelen 60 erkek ve 45 kişilik kız grubu Isparta , Ankara, Bolu, Konya, Bilecik, Bursa ve Çanakkale gibi şehirleri gezdikten sonra Edirne'ye geldi. Öğrenciler Edirne’ye geldikleri için çok mutlu olduklarını ve Selimiye Cami karşısında büyülendiklerini söylediler.

“Türk-İslam Kültürünü Öğreniyorlar”

Edirne Müftüsü Emrullah Üzüm Avrupa’dan gelen öğrencilerle bir araya gelerek  Selimiye Cami hakkında bilgiler verdi.

Bu eğitimler kapsamında öğrencilerin ziyaretlerinden memnun olduklarını söyleyen Üzüm, "Avrupa'dan gelen 60 öğrencimiz Selimiye Camii  başta olmak üzere Edirne'yi gezdi. Eğitim programı kapsamında gençlerimiz hem camilerimizi geziyor hem de dini olarak hassasiyetlerini yeniliyorlar. Milli kimliğin oluşmasında dinimizin, kültürümüzün ve camilerimizin çok önemli yeri var. Bu eğitim programlarını ve gezilerini önemsiyor ve destekliyoruz. Çok şükür son yıllarda Edirne'de binlerce öğrencimizi ağırladık. Selimiye Camisi işin tam merkezi barındırdığı mimari, estetik, manevi ve insani değerlerle buluşmanın merkezi bir yer.” şeklinde konuştu.

Almanya'dan gelen 16 yaşındaki Feyzullah Ateş Edirne’ye uzun süredir gelmek istediğini Selimiye’nin görkemine ve güzelliğine hayran kaldığını dile getirdi.

"Ezan Sesine Hasretiz"

Ezan sesine hasret yaşadıklarını Türkiye gelince çok duygulandığını söyleyen Ateş, "Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından düzenlenen programdan çok memnun kaldım. Allah programı düzenleyen ve destekleyenlerden razı olsun. Birçok şehri gezdik. Bugün Edirne'deyiz ve Selimiye'yi çok beğendim. Hayran kaldım. Daha önce Edirne'den geçtiğim halde hiç uğramamıştım. Bu programda nasip oldu ve çok etkilendim. Selimiye'nin çok ayrı bir havası var. Burada olmak çok  duygusal. Avrupa'da 5 vakit ezanı duyamıyoruz. Türkiye'ye geldiğimiz zaman içimiz titriyor." ifadelerini kullandı.

Program kapsamında Türkiye’ye gelen öğrenciler iki gün boyunca Edirne’nin tarihi yerlerini gezip, kültürünü öğrenecekler.