13.11.2017

AİLE OKULU SEMİNERİ

“AİLE OKULU” SEMİNERİ

Diyanet İşleri Başkanlığınca; Kur’an ve sünnet perspektifinde aile olmak ve aile kalmak, ailede fıkhi meseleler, eşler arası iletişim ve iletişim engelleri, aile ve medya okuryazarlığı, ailede özgüven ve karakter gelişimi, çocukluk döneminde din ve değer eğitimi, ailede mahremiyet bilinci kazandırma ve ergenlik döneminde gençlerle iletişim konularında personelimizi bilgilendirmek ve farkındalık kazandırmak amacıyla 4-5 Kasım 2017 tarihlerinde saat 09.00-17.00 saatleri arasında Edirne Müftülüğü daire personeli ile İmam-Hatip, Müezzin-Kayyım, Kur’an Kursu Öğreticileri ve eşlerine yönelik "Aile Okulu" semineri düzenlendi.

4 Kasım Cumartesi günü Eski Camii Müezzin-Kayyımı Veli ÖZTÜRK’ün Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan program, İl Müftüsü Emrullah ÜZÜM hocamızın açış konuşmaları ile devam etti.

Daha sonra sırasıyla; Diyanet İşleri Başkanlık Vaizi Nurettin Muhtar ACAR tarafından “Kur'an ve Sünnet Perspektifinde Aile Olmak ve Aile Kalmak” Diyanet İşleri Başkanlığı Kurul Uzmanı İdris BOZKURT tarafından “Ailede Fıkhi Meseleler” adlı seminerler verildi. Yrd. Doç. Dr. Banu GÜRER’in “Çocukluk Döneminde Din ve Değer eğitimi” ile “Ergenlik Döneminde Gençlerle İletişim” konulu seminerleri ile Cumartesi programı nihayete erdirildi.

5 Kasım Pazar günü Hacı İlbey Camii İmam-Hatibi Fatih DURSUN’un Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan program sırasıyla; Diyanet İşleri Başkanlık Vaizi Ömer AYDIN tarafından “Ailede Özgüven ve Karakter Gelişimi” Diyanet İşleri Başkanlığı Basın ve Halkla İlişkilerden Muhammed Cüneyd ÇİĞDEMLİ tarafından “Aile ve Medya Okuryazarlığı” konulu seminerler verildi. Öğle oturumunda Psikolog Rukiye KARAKÖSE tarafından “Eşlerarası İletişim ve İletişim Engelleri” ile Diyanet İşleri Başkanlık Vaizi Hatice KAHYAOĞLU tarafından “Ailede Mahremiyet Bilinci” adlı seminerler verilerek nihayete erdirildi.

Konferans salonunda yapılan programa İl Müftülüğümüz ve sekiz İlçe Müftülüğünden 450 personelimiz katılmıştır. Katılımcılara seminer aralarında çay, öğle aralarında ise yemek ikramında bulunuldu.