23.04.2017

Edirne İl Müftümüz Emrullah ÜZÜM’ün Miraç Kandili Mesajı

“Bir gece, kendisine ayetlerimizden bir kısmını gösterelim diye (Muhammed) kulunu Mescid-i Haram’dan, çevresini mübarek kıldığımız Mescid-i Aksa’ya götüren Allah noksan sıfatlardan münezzehtir; O, gerçekten işitendir, görendir.” İsrâ Suresi 1. Ayet.

Bi’setin ilk yıllarında Müşriklerin ablukası ve baskılarıyla bunalan, Hz. Hatice validemizin vefatıyla da ziyadesiyle hüzünlenen Kâinatın Efendisi Sevgili Peygamberimiz Hz. Muhammed Mustafa (SAV) Efendimizi, bir gece mübarek Mescid-i Haram’dan Mescid-i Aksa’ya ve oradan Sitretul Münteha’ya, yüce katına davet ederek teselli ve te’yid eden Cenab-ı Hakka Hamd, Miraç mucizesini yaşayarak Cenab-ı Hak’tan aldığı hediyeleri ümmetine getiren Sevgili Peygamberimize sayısız Salatü Selâm olsun. Cenab-ı Hak’la mülaki olup mübarek Miracı yaşayan Efendimizin ümmetine getirdiği vahiy ve namaz hediyesini işiten ve itaat eden Müminler olarak, bi-hakkın ifa etmek gibi bir vazifemiz olduğunun farkında olmayı Cenab-ı Hak cümlemize nasip eylesin. Şüphesiz Allah, bizleri gücümüz yetmeyen hususlardan mesul tutmuyor. Gücümüzün yettiği hususlardan mesul olduğumuz muhakkaktır. Bildiğimiz ve gücümüzün yettiği hususları ifaya Rabbimiz cümlemizi muktedir eylesin. Biliyoruz ki fiillerimizden iyi olanlar lehimize kötü olanlar aleyhimizedir. İyi fiillerimizi ziyadeleştirip kötü fiillerimizi en asgariye indirmeyi Cenab-ı Hak cümlemize nasip eylesin. Rabbimiz bizi hatalarımızdan ve nisyanlarımızdan muaheze eylemesin (bizleri af eylesin, hesaba çekmesin). Bizden evvelkilere yüklediği gibi gücümüzün yetmediği ağır yükler yüklemesin. Bizi affetsin. Bizi bağışlasın. Bize merhamet eylesin. Şüphesiz O, bizim Mevla’mızdır. Bizlere kâfirler topluluğuna karşı yardım eylesin. Âmin. Mübarek Miraç Kandilimiz bereketli olsun.