30.04.2018

DİN İSTİSMARI İLE MÜCADELE” SEMİNERLERİ

EDİRNE MÜFTÜLÜĞÜ “DİN İSTİSMARI İLE MÜCADELE” SEMİNERLERİ

Diyanet İşleri Başkanlığınca Din istismarı ile mücadele etmek ve bu konuda toplumu Kur’an ve Sünnete dayalı sahih dini bilgi ile aydınlatmak amacıyla İlimizde 26-27 Nisan 2018 tarihlerinde “Din İstismarı İle Mücadele” konulu çeşitli programlar tertip edildi.

Programa Diyanet İşleri Başkanlığı Hac Hizmetleri Daire Başkanı Remzi BİRCAN, Din İşleri Yüksek Kurulu Uzmanı Dr. Abdülkadir ERKUT ve Adana İl Vaizi Fadime TAŞ konuşmacı olarak katıldı.

26 Nisan 2018 tarihinde Halk Eğitim Merkezi Konferans salonunda saat 10:00’da düzenlenen “Personel Bilgilendirme” toplantısına İl Müftülüğümüze bağlı İmam-Hatip, Müezzin-Kayyım ve Kur’an Kursu Öğreticileri ile İlçe Müftüleri ve İlçelerde görev yapan 250 görevlimiz hazır bulundu.

Panel şeklinde gerçekleştirilen programa Hac Hizmetleri Daire Başkanı Remzi BİRCAN başkanlık etti. Din İşleri Yüksek Kurulu Uzmanı Dr. Abdülkadir ERKUT, “Dehşeti Dayalı Bir Din İstismarı DEAŞ”; Adana İl Vaizi Fadime TAŞ ise “Din İstismarının Arkasına Gizlenen FETÖ” başlıklı konularda bilgilendirme yaptılar.

26 Nisan Perşembe akşamı saat 20:00’de İlimiz Kurum Amirleri ve Sivil Toplum Kuruluşları ile Hüma Hatun Kız Kur’an kursunda bilgilendirme toplantısı yapıldı.

27 Nisan Cuma günü Edirne Valimiz Sayın Günay ÖZDEMİR Bey Makamında ziyaret edilerek programın detayları hakkında kendisine bilgi verildi.

Cuma Namazında Selimiye Camisinde Remzi BİRCAN; Üçşerefeli Camisinde ise Dr. Abdülkadir ERKUT hocalarımız tarafından camii cemaatine vaaz verildi.

27 Nisan saat 15:00’de Halka yönelik gerçekleştirilen programda hocalarımız tarafından Kur’an Kurslarında eğitim gören kursiyer ve camii cemaatine “Dehşeti Dayalı Bir Din İstismarı DEAŞ” “Din İstismarının Arkasına Gizlenen FETÖ” konularında konferans verildi. Programa halktan 200 kişi katıldı.