09.10.2017

EDİRNE MÜFTÜLÜĞÜ CAMİLER VE DİN GÖREVLİLERİ HAFTASI

Edirne Müftülüğümüz tarafından 1-7 Ekim Camiler ve Din Görevlileri Haftası çeşitli etkinliklerle kutlandı.

1-7 Ekim tarihleri arasında Müftülüğümüz tarafından Kamu Kurum ve Kuruluşları ile İlimizde bulunan Hastanelerdeki doktorlar ziyaret edilerek Kur’an-ı Kerim ve İslam İlmihali hediye edildi. Huzurevi sakinleri ile Çocuk Sitesi, Şehit ve Gaziler Dernekleri ziyaret edilerek karanfil hediye edildi. Edirne Açık ve Kapalı Cezaevlerinde Konferans programı düzenlendi. 6 Ekim Cuma günü Selimiye Camisinde İlimizde bulunan Kredi ve Yurtlar Kurumu Öğrencileri ile Sabah Namazı buluşması gerçekleştirildi. Programa katılan öğrencilere kitap ve karanfil hediye edilerek ikramda bulunuldu.

7 Ekim Cumartesi günü Selimiye Camisinde Konferans programı gerçekleştirildi. Edirne’ye bağlı tüm İlçe Müftülüklerinin katılımı ile gerçekleştirilen programa İstanbul Haseki Eğitim Merkezi Eğitim Görevlisi Ali Rıza TEMEL hocamız teşrif etti.

Saat 11:00’de başlayan program Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Tasavvuf Musikisi Ekibi tarafından Mevlid-i Şerif ve İlahiler okundu. İl Müftümüz Emrullah ÜZÜM, bütün görevlilerin Camiler ve Din Görevlileri Haftasını tebrik etti. Haseki Eğitim Merkezinden Ali Rıza TEMEL hocamız “Cami, Şehir ve Medeniyet” adlı konferansını sundular. İl ve İlçelerdeki Daire Personelleri, İmam-Hatip, Müezzin-Kayyım ve Kur’an Kursu Öğreticilerin katıldığı program Öğle Namazından sonra nihayete erdirildi. Katılımcılara programdan sonra ikramda bulunuldu.