28.07.2017

EDİRNE-SELİMİYE, CAMİ-ÇOCUK BULUŞMASI PROGRAMI

EDİRNE SELİMİYE CAMİİ “CAMİ-ÇOCUK BULUŞMASI” PROGRAMI

İslam medeniyetinin şekillenmesinde temel yapı taşlarından birisi olan camiler, öteden beri dinî, sosyal ve kültürel hayatın merkezinde yer almış, asırlar boyunca ibadet, ilim, kültür ve kardeşlik mekânları olarak hayati fonksiyonlar icra etmiştir. Geçmişte olduğu gibi bugün de camilerin hayatın merkezinde yer alan işlevselliğine yeniden kavuşturulmasına yönelik çalışmalar yürütülmektedir.

Diyanet İşleri Başkanlığımız bu kapsamda; camiyle çocukların buluşturulmasını ve çocukların camiye gönül rahatlığı ile gelebilmelerini önemsemektedir.

Bu itibarla; 27 Temmuz 2017 Perşembe günü İlimiz Selimiye Camisinde “Cami-Çocuk Buluşması” Programı gerçekleştirildi programa bin 500 çocuk aileleriyle birlikte katıldı.

İl Müftümüz Emrullah ÜZÜM programda yaptığı konuşmada, programı çocukların gerçekleştirdiğini söyledi. Çocukların ömrü boyunca Selimiye ve çevresinde olacağını aktaran Üzüm, "Selimiye Cami-i Şerifi hiç bu kadar mutlu olmamıştı. Selimiye Cami-i Şerifi hiç bu kadar sevinmemişti. Şimdi Selimiye mutlu, Selimiye'yi yapanlar memnun, Selimiye'nin sahibi Allah memnun. Ve biz de inşallah burada bulunan sizler, sevgili çocuklarımız, gençlerimizle beraber Selimiye'de bu mutluluğu paylaşmak için geldik." diye konuştu.

Programda Saraçlar Kur’an Kursu öğrencilerinden Ferhat KARABULUT Kur’an-ı Kerim tilaveti, Hüseyin GÖKGÖZ vaaz sunumu ve Kamil BAĞCI hutbe sunumu gerçekleştirdi. Hüma Hatun Kız Kur’an Kursu öğrencileri tarafından İlahi, Şiir ve Salavat okundu. Program sunucusu B. Molla Mustafa Paşa Camii İmam-Hatibi Nazmi MERTER tarafından Edirne’nin dini, tarihi ve milli değerleri ile ilgili bilgi verildi. 50. Yıl İlköğretim Okulu Yaz Kur’an Kursu öğrencileri tarafından şiirler okundu ve “Beyin Fırtınası” adı altında okunan ayet ve hadislerden öğrencilerin ne anladıkları sorularak cevaplar alındı. 75. Yıl İlköğretim Okulu Öğrencilerinin “Sessiz Anlatım” etkinliği ile Dini eylem ve kavramlar beden hareketleri ile anlatılıp diğer öğrenciler tarafından bu kavramların bilinmesi istendi. Hoca Ahmet Yesevi Kur’an Kursu öğrencileri tarafından Diyanet Çocuk Dergisi Bilgi Kartları kullanılarak hazırlanan “Bilgi Yarışması” düzenlendi. Yavuz Selim Camii Yaz Kur’an Kursu Öğrencisi Merve GÜZEL tarafından yapılan dua ile program nihayete erdi. Programın sonunda katılan tüm misafirlere çeşitli ikramlarda bulunuldu.