20.03.2017

“ŞEHİTLERİMİZE VEFA İÇİN HUZUR’DA BULUŞALIM”

Dün olduğu gibi bugün de sahip oldukları en değerli varlıkları olan canlarını bir milleti millet yapan “Değer’ler uğruna feda eden; milletimizin birliği, dirliği ve mukaddesatı için hayatlarını ortaya koyan aziz şehitlerimizin ruhlarını şâd etmek, hatıralarını yâd etmek şühedaya ve geride bıraktıkları yakınlarına karşı gösterilecek en büyük vefa borcudur.

Bu bağlamda Çanakkale Zaferi’nin 102. yıl dönümü olması münasebetiyle dün Çanakkale’de, bugün de 15 Temmuz hain işgal kalkışmasında şehit olan kardeşlerimize karşı görevlerimizi yerine getirmek ve halkımızın konuya duyarlılığını artırmak amacıyla 18 Mart Cumartesi günü sabah namazını müteakip Edirne Selimiye Camisinde “Şehitlerimize Vefa İçin Huzur’da Buluşalım”  adlı program gerçekleştirildi.

Düzenlenen programda Sabah Namazının ardından şehitler için Kur'an-ı Kerim okundu, Tekbir, Tehlil ve Salat-u Selamlar getirildi. Edirne Müftüsü Emrullah Üzüm, yaptığı konuşmada, şehitlerin yerinde olmak isteyen birçok insan bulunduğunu söyledi. Türk Askeri’nin vatan savunması yaparken kendini ve dünyayı unuttuğunu belirten Üzüm, şunları kaydetti: "Mehmetçik 'Komutanım bu tüfek ateş etmiyor bir arıza mı oldu?' diyor. Komutan 'Oğlum tüfekte arıza yok, senin parmağın kopmuş.' diyor. Böyle unutmuş dünyayı Mehmetçik. 'Şehitlik kahramanın ölümü değil, ölümün kahramanlığıdır.' derler. Onlar geri dönmeyi düşünmediler dedi.

Çanakkale Şehitleri’ne İthafen İl Müftülüğü personelince okunan 652 Hatm-i Şerif için İl Müftü Yardımcısı Mehmet ÇELEBİ tarafından Hatim Duası yapıldı. Programa, şehit yakınları, gaziler, kurum müdürleri, vatandaşlar ve öğrenciler katıldı. Program sonunda Camiye gelen vatandaşlara Selimiye Camisi avlusunda çorba ikram edildi.