17.07.2018

EDİRNE İL MÜFTÜLÜĞÜ 15 TEMMUZ PROGRAMI

15 TEMMUZ ŞEHİTLERİNİ ANMA PROGRAMLARI

Vatanımızı işgal etmeye, milletimizi yok etmeye, devletimizi yıkmaya kasteden, milletimizin silahlarını yine aziz milletimize doğrultan ihanet çetesi FETÖ karşısında Çanakkale ruhuyla toptan bir direniş ve diriliş öyküsü yazılalı iki yıl olmuştur. O karanlık gece, verilen destansı mücadeleyle parlak bir zafere dönüşmüştür. Milletine, bayrağına, vatanına, devletine sahip çıkmak üzere can siparane mücadele eden milyonlar, bu uğurda canını veren şehitlerimiz ve yaralanan gazilerimiz bu necip milletin kalbindeki mümtaz yerini daima muhafaza edecektir.

Bu bağlamda; 15 Temmuz Ruhu’nun geleceğimiz olan çocuklarımız ve milletimiz nezdinde ortak bir bilince dönüştürülmesi için 15 Temmuz 2016 günü milletçe verdiğimiz mücadelenin yıl dönümünde Edirne İl Müftülüğümüzce çeşitli etkinlikler düzenlendi.

Buna göre; Diyanet İşleri Başkanlığı öncülüğünde milletimizin katılımıyla “Şehitlerimiz İçin Kur’an Okuyoruz” kampanyası başlatıldı bu kapsamda bütün cami ve Kur’an Kurslarımızda Kur’an hatimleri okundu.

13 Temmuz 2018 Cuma günü Edirne Halk Eğitim Merkezi Konferans salonunda Yaz Kur’an Kursu öğretici, öğrenci ve velilerinin katılımıyla vatan sevgisi, milli birlik ve beraberlik konulu “Şehitlerimizi Anma Özel Programı” gerçekleştirildi. Program Yaz Kur’an Kurslarında eğitim gören öğrenciler tarafından icra edildi. İl Müftümüz Emrullah ÜZÜM ve İl Müftü Yardımcımız Hüseyin OKUŞ tarafından “Milli Birlik ve Beraberlik” vurgulu konuşmalar icra edildi.

13 Temmuz 2018 Cuma namazı öncesi Selimiye Camiinde, bu toprakları vatan kıldığımız günden beri değerlerimiz uğruna canlarını feda eden bütün şehitlerimizin ruhlarına ithafen “Kur’an-ı Kerim Ziyafeti” programı yapıldı. Diğer cami ve mescitlerde ise şehitlerimizin ruhlarına ithafen Kur'an-ı Kerim tilaveti okundu.

Cuma günü Başkanlıkça hazırlanan hutbe tüm camilerde ve mescitlerde okutuldu.

15 Temmuz Pazar günü Edirne Valiliği koordinesinde şehitlikler ziyaret edildi. Görevlilerimiz tarafından Kuran-ı Kerim okunarak dua edildi.

15 Temmuz Pazar günü Öğle Namazından önce bütün camilerimizde Mevlid-i Şerif okundu.

15 Temmuz Pazar günü saat 20:00 dan itibaren Edirne Valiliği koordinesinde düzenlenen programda Müftülük personelimiz tarafından ilahiler okundu. İl Müftümüz Emrullah ÜZÜM  tarafından şehitlerimizin ruhlarına ithafen dua okundu.

15 Temmuz 2018 Pazar gününü 16 Temmuz 2018 Pazartesi gününe bağlayan gece saat 00.13’te Selimiye Camisinde salâ okundu.