01.12.2016

EDİRNE MÜFTÜLÜĞÜ UMRE BÜROSU BİLGİ VE FAALİYETLER

2017 UMRE AÇIKLAMASI

633 Sayılı Diyanet İşleri Başkanlığının kuruluş ve görevleri hakkındaki kanun ve yeniden düzenlenen 01/07/2010 tarihli ve 6002 sayılı kanunun 13.maddesine göre Başkanlığımızca Hac ve Umre organizasyonları düzenlenmektedir.

Umre kelimesi, “imar, ömür ve tamir” kelimeleri ile aynı köktendir. Umre; kalbi imar etme, kalbin yıpranan yönlerini tamir etme yolculuğudur. İbadet olarak ise; ihrama girerek tavaf ve sa'y yaptıktan sonra, tıraş olup ihramdan çıkmaktan ibarettir. Hanefi mezhebine göre umre müekked sünnet, Şafii mezhebine göre ise farzdır. Hac yapmadan önce umreye giden bir kimseye, şartlarını taşımıyorsa yaptığı bu umreden dolayı kendisine hac farz olmaz.

Kur'an-ı Kerim’de "Haccı da, umreyi de sırf Allah için tam olarak yerine getiriniz." (Bakara, 2/196) buyrulmaktadır. Umre ibadetini gerçekleştirenler için ise Sevgili Peygamberimizden şu müjde bildirilmiştir : " Umre ibadeti, daha sonraki bir umreye kadar işlenecek günahlara keffarettir. Makbul Haccın karşılığı ise, ancak Cennettir."(Buhârî,  Umre 1).

Diyanet İşleri başkanlığı olarak;

- Umre yolcularımızı Allah’ın birer misafiri olarak görüyor ve Allah’ın misafirlerine hizmet etmeyi en büyük şeref olarak değerlendiriyoruz.

- Umre ibadetinin her aşamasındaki hizmetleri “emanet ve sorumluluk” bilinciyle yerine getirmenin gayreti içindeyiz.

- Başkanlığımız, yurt içinden ve yurt dışından organizasyonumuza katılan umre yolcularımıza kaliteli hizmeti kendine şiar edinmiştir.

- Umre organizasyonumuzun temel nitelikleri ise şunlardır:    liyakatli ve başarılı görevlilerimiz eşliğinde usul ve adabına uygun ibadet; umre yolculuğunun manevi bir yenilenmeye vesile olması amacıyla irşat ve rehberlik; güvenli ve huzurlu bir yolculuk; rahat ve müreffeh bir konaklama; tecrübeye dayalı kaliteli hizmet; zaman ve mali duruma göre tercih edilebilecek farklı konaklama türleri.

Umre kayıt fiyatları dolar (USD) cinsinden belirlenmişti. Ancak 05 Aralık 2016 tarihi itibariyle Türk Lira (TL) cinsine dönülmüştür. Umre fiyatları kategorilerine göre 3.420  TÜRK LİRA (TL) ile 7.020 TÜRK LİRA (TL) arasında değişmektedir.

Başkanlığımız bu hizmeti dini esaslara uygun ve ülkemizin onuruna yakışır bir tarzda yerine getirmeye özen göstermektedir.

Umre fiyatlarına;

-Uçak bileti,

-Umrecinin bulunduğu ilden, hareket edeceği ilin havaalanına kadarki otobüs-uçak ücreti,

-Kalınacak otel,

-Sabah kahvaltısı bu seneki yeni uygulama öğle kumanyası ve akşam yemeği,

-Mekke ve Medine'deki ziyaret yerleri,

-Umre yolcularına verilecek kitap ve malzemeler,

-5 litre zemzem vb. hizmetler dahildir.

İlk tur umre çıkışları takriben 01-03 Aralık 2016 tarihlerinden itibaren başlayacaktır.

Öğrencilere özel yarıyıl tatili umre programı…

Diyanet İşleri Başkanlığı öğrenciler, öğretmenler ve veliler için ise yarıyıl tatilinde 11 günlük özel umre programı düzenlemektedir. Yarıyıl tatiline giren öğrenciler, öğretmenler ve veliler istedikleri takdirde 11 günlük umre programına kaydını yaptırarak umre ibadetini yerine getirebileceklerdir. Yarıyıl umre programı için en düşük ücret 3.420 TÜRK LİRA (TL)  olarak belirlenmiştir.

Kudüs Bağlantılı Umre Turu:

Başkanlığımız 2015 yılından itibaren devam ettirdiği Kudüs bağlantılı umre turunu bu sene de düzenlemektedir. Bu tur 3 gün Kudüs, 3 gün Medine ve 7 gün Mekke olmak üzere toplam 13 günlük bir programdır. Bu programda Mevlit Kandili, Yarıyıl Tatili, Regaib, Miraç ve Berat Kandillerine özel turlar bulunmaktadır. Fiyatlar ise 5.870 TÜRK LİRA (TL) ile 5.580 TÜRK LİRA (TL)  arasında, 3 gün 4 gece tek Kudüs turları da  3.350 TÜRK LİRA (TL) ile 3.230 TÜRK LİRA (TL)  arasında değişmektedir.

Umreye gitmek isteyenler, 2017 umre organizasyonu kapsamında ilan edilen umre konaklama türlerinden tercih ettiği türe ve tura ait banka kodu ile anlaşmalı bankalara açtırılan umre kurumsal tahsilât hesabına ücretini peşin olarak yatırdıktan sonra kayıtlarını kendisine en yakın il veya ilçe müftülüğüne başvurarak yaptırabilecektir. Ayrıca, bu sene umre ücretlerine Albaraka Türk tarafından 6; Halkbank tarafından 4 taksit yapılmaktadır. Adı geçen bankalar, bu uygulama ile ilgili herhangi bir ilave ücret almamaktadırlar.

Vatandaşlarımız umre ücretlerini;

T.Vakıflar Bankası, T.C. Ziraat Bankası, Ziraat Katılım Bankası, T. Halk Bankası, Albaraka Türk Katılım Bankası, Kuveyt Türk ve Türkiye Finans kurumlarına ödeyebileceklerdir.

2017 YILI UMRE KONAKLAMA KATEGORİLERİ

1-OTEL-7 GÜNLÜK                             : 7 günlük   (4 gün  Mekke,3 gün Medine)

2-OTEL-11 GÜNLÜK                           : 11 günlük (4 gün Mekke, 7 gün Medine)

3-OTEL-14 GÜNLÜK                           : 14 günlük (10 gün Mekke, 4 gün Medine)

4-YÜRÜME MESAFELİ                                 : 14 günlük (10 gün Mekke,4 gün Medine)

5-YÜRÜME MESAFELİ                     : 20 günlük (16 gün Mekke,4 gün Medine)

6-SERVİSLİ 14 GÜN                           : 14 günlük (10 gün Mekke,4 gün Medine)

7-SERVİSLİ 24 GÜN                            : 24 günlük (20 gün Mekke, 4 gün Medine)

8-YÜRÜME MESAFELİ (SÖMESTR)          : 11 günlük   (8 gün Mekke,3 gün Medine)

9-SERVİSLİ (SÖMESTR)                                 : 11 günlük   (8 gün Mekke,3 gün Medine)

10-KUDÜS BAĞ. (YÜR. MESAFELİ)            : 13 günlük   (7 gün Mekke, 3 gün Kudüs, 3 gün Medine)

11-KUDÜS                                                           : 4 günlük   (4 Gün, 3 Gece Kudüs)

KAYIT İÇİN GEREKLİ BELGELER

1- Banka dekontu,

2- Kayıt formu (Müftülüklerden temin edilir.)

3- Pasaport (Bir yıl süreli)

4- Aşı kartı (İl Sağlık Müdürlüğünden temin edilir.)

2016 yılında Edirne Müftülüğümüzden toplam 694 kişi umreye gönderilmiştir. Diyanet İşleri Başkanlığı 2016-2017 yılı Umre organizasyonu ile ilgili olarak İl ve İlçe Müftülüklerimizden ayrıntılı bilgi alınabilir. Bütün umreye gideceklere hayırlı yolculuklar diler, umrelerinin makbul olmasını Yüce Allah'tan niyaz ederiz.

EDİRNE İL MÜFTÜLÜĞÜ

HAC VE UMRE HİZMETLERİ BİRİMİ