01.11.2016

T.C.

EDİRNE VALİLİĞİ

İl Müftülüğü

Sayı     : 42049244-903.02- 1563                                                                                       31/10/2016

Konu   : Vekil İmam-Hatip ve

Müezzin-Kayyım İlanı

İ L A N

İlimiz Merkezde ve İlçelerinde Yurtdışına görevlendirilen ve Görevden Uzaklaştırılanların yerine aşağıdaki Vekil İmam-Hatip ve Müezzin-Kayyım kadrolarına 657 sayılı kanunun 86.ve 175  maddesi uyarınca ve İlgili Kanun ve Yönetmelikler çerçevesinde Vekil İmam-Hatip ve Müezzin-Kayyım  alınacaktır.

SINAVA KATILMAK İSTEYEN ADAYLARDAARANAN ŞARTLAR

1. 657 Sayılı Devlet Memurları Kanununun 48 inci maddesinde belirtilen şartları taşımak.
  2. Diyanet İşleri Başkanlığı Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliğinin 5 inci maddesinin (b) bendindeki ”Ortak Nitelik” şartını taşımak.
  3. Vekil İmam-Hatiplik için en az İmam-Hatip Lisesi Mezunu olmak.
  4. Vekil Müezzin-Kayyımlık için Hafız olup, Lise veya dengi okul mezunu olmak.
  5. 2014 yılı KPSS (DHBT) Sınavından  60 ve üzeri Puan almak.
  6. İmam-Hatiplik veya Müezzin-Kayyımlık yapmaya mani bir engeli bulunmamak.
  7. Başkanlığımız bünyesinde halen Vekil İmam-Hatip,Vekil Müezzin-Kayyım veya Sözleşmeli pozisyonda çalışıyor olmamak.

Atanacağı kadronun ve görevin gerektirdiği bilgi ve beceri ile mesleki kültür, Dini bilgiler, Kur’an-ı Kerim konularından Amme cüzünün tamamı, Yasin, Mülk, Fetih, Hucurat, Rahman, Cum’a sureleri ve muhtelif surelerden 10 sayfa ezberi olanlar arasından tercih edilir

Müracaatlar  15/11/2016  tarihine kadar İl Müftülüğüne istenen belgelerle birlikte şahsen yapılacaktır.

Müracaat eden Adayların sınavı 17/11/2016  tarihinde saat 09,00 da Müftülüğümüzde yapılacaktır.

4- İsteklilerin İş Talep Formu ile müracaat etmeleri (İl ve İlçe Müftülüklerinden temin edilebilir)

5- 2014 yılı KPSS (DHBT), Diploma, Nüfus Fotokopisi  İş Talep Formuna eklenecek.

İlanen Duyurulur.

Emrullah ÜZÜM

İl Müftüsü

SIRA   NO